fbpx

Er is veel te beleven en te ontdekken in de Vlaamse Ardennen! Wij geven je graag ons lijstje mee met 5 MUST DO’s in de prachtige Vlaamse Ardennen.

1. Centrum Ronde van Vlaanderen

Dit centrum ademt de Vlaamse hoogmis. Naast een permanente tentoonstelling, kan je ook écht de Ronde beleven via allerlei interactieve en multimediale toepassingen. De brasserie is het start- en eindpunt van je eigen Ronde.

2. Wandelen in het Kluisbos

Met zijn 300 hectare is het Kluisbos het grootste bos van de Vlaamse Ardennen. Kinderen kunnen zich uitleven op de speelzone Bosuil. Er zijn heel wat horecazaken waar je kan verpozen. Het bos ligt pal aan de taalgrens en is gelegen op de 141 meter hoge top van de Kluisberg.

3. Bezoek brouwerij Roman

Een rondleiding in de oudste familiebrouwerij van België sluit ons lijstje met must do’s in de Vlaamse Ardennen af. De huidige brouwers, Ludo en Carlo, zijn al de viertiende generatie. Ontdek het verhaal, het brouwproces en de passie voor bier tijdens een gegidste rondleiding. Deze eindigt in schoonheid met een degustatie en geschenkset.

4. De Gavers

Ontspannen of je energie kwijtspelen op één van de vele mogelijke sportmogelijkheden op het domein, het kan allemaal! De Gavers in Geraardsbergen bestaat uit een grote vijver, een groene omgeving waar je naar hartenlust kan wandelen of fietsen en een overdekt zwemcomplex.

5. Dé Muur beklimmen

De Muur-Kapelmuur, de muur van Geraardsbergen of Dé Muur. Wie nog nooit heeft gehoord van dit wielermonument is geen fietsliefhebber. Deze kasseiweg op de Oudenberg was jarenlang de scherprechter in de ronde van Vlaanderen. Ruim een kilometer lang met korte stukken tegen de 20% maken de beklimming mooi, maar het zijn vooral de kasseien, de esthetiek en de prachtig kapel op de top die deze beklimming tot een monument voor Vlamingen maakt. Geraardsbergen is hierdoor erg geliefd bij wielerliefhebbers. Overnachten kan bij http://www.casadodo.be/. Deze prachtige B&B staat momenteel te koop: http://bit.ly/BnBtekoop.